Кошмар връхлетя Слави Трифонов след Богордица, осъдиха го

Слави Трифонов, Маги Ангелова

Осъдих 7/8 на Слави Трифонов и bTV след 5-годишна сага. Това написа в личната си Фейсбук страница актрисата Десислава Тенекеджиева.

Ето какво сподели по случая тя:

Това е безпрецедентен случай в най-новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва.

С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено…Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!

Относно делото:

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: “Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залеий с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш”

Е да… беше прав, но само за някои неща.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав – бяха много и големи.. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта.

И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива “шеги” трябва да има достоен отговор.

Парите за обезщетението ще преведа на Фондация “Стоян Камбарев”, с която вече 12 години даваме криле на младите и талантливи български творци и реализираме и продуцираме техни проекти. И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея.

Но най-важната победа е моралната.

Благодаря сърдечно на брилянтните ми адвокати – адв. Петър Петров, Peter Petrov, с когото започнахме от първия ден заедно тази борба. Млад, умен, изключително последователен и професионално овладян, той беше убеден в положителния изход на делото от самото начало. Скоро към нас се присъедини и невероятната адв.Анна Попова, Anna Popova, която с много разум, плам и женска емоция успя да докосне сърцата на съдиите. Защото беше истинска! И така сформирахме страхотен екип. Горещо препоръчвам и двамата млади адвокати на всеки, кои?то иска да се бори срещу потъпкване на човешки права, срещу жълти медии, лъжи, клевети и обиди, а и не само..Успехът ви ще е гарантиран!

Снимката ни е направена пред Съдебната палата след делото на втора инстанция, което изгубихме…с особено мнение…но не се отказахме и продължихме към ВКС.

Благодаря на близките ми приятели, както и на Nikolai Nedelchev, без който нямаше да имам смелостта и силата да започна тази борба преди 5 години.

Това е. Never give up.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ