Извънредно! Стана ясна причината за катастрофата на хеликоптер Ми-17, който отне живота на двама пилоти

Хеликоптер

Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на вертолета Ми-17,който се разби през юни в авиобаза Крумово и загинаха двама пилоти. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, информира БНТ.

Същевременно Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски вертолети на въоръжение в Българската армия, става ясно от проект, оповестен от ведомството.

,,На всички е ясно, че състоянието на летателната ни техника не е най-доброто и министерството предприе необходимите мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но, както е известно, с подписването на Договора за интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 г., а предстои работа по сключване на Договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на щурмовата авиация Су-25“, е заявил още Величков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ