Пеевски продаде Lacrima на оръжеен търговец

Делян Пеевски

Компанията „Лодис инвест“, която произвежда млечни продукти под бранда Lacrima, има нов собственик, съобщава „Капитал“.

Дъщерната на „Булгартабак холдинг“ бивша цигарена фабрика „Благоевград БТ“ е продала 100% от компанията на „Евро инвестмънт холдинг“.

Дружеството е на иракчанина с български паспорт Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими, докато собствеността в „Булгартабак“ опира до няколко дружества (предимно от Обединените арабски емирства), като реалният контрол се счита, че е на депутата от ДПС Делян Пеевски, пише изданието.

Купувачът е известен най-вече като краен собственик на оръжейния търговец „Аполо инженеринг“. При продажбата дъщерните дружества, които практически нямат дейност, са преименувани.

Ал Нуаими притежава и „Балкан агрикалчарал“, в която той има дял 75%, a останалите 25% са в „Скай гейт“ – компания, която също се управлява от него, но като собственици са посочени членове на друга иракска фамилия – Ал Ясири, пише още „Капитал“.

Според представения в Търговския регистър договор продажбата е станала на 6 юли, но цената не е видима, тъй като е уредена в анекс, който не е предоставен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ