Пловдив излиза на протест под надслов „Не на полицейския произвол“

протест, варна

Пловдивчани излизат тази вечер на протест под надслов „Не на полицейския произвол“. Събитието е обявено за 19 часа, а хората ще се събират пред сградата на общината.
Причината за гнева на хората срещу МВР е акцията от тази нощ на униформените, които не само премахнаха палатките на панаирния мост, но употребиха и физическа сила, за да изблъскат протестиращите от шосето. Повечето от тях се оказаха млади хора. Те напомниха обещанието на премиера Бойко Борисов, че полицията няма да атакува блокадите.

Организаторите уточняват: „Снощи в Пловдив полицията насилствено премахна палатковия лагер на моста на панаира.

Само и единствено в Пловдив това се случи, въпреки изричното уверение на премиера Борисов, че палатковите лагери няма да бъдат пипани. В останалата част от страната това не се случи. ЗАЩО САМО В ПЛОВДИВ?!

Мирно протестиращи бяха влачени и дърпани.

Полицията използва физическа сила и срещу жени.

Полицията обиждаше протестиращите.“

Обществена тайна е, че шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев се счита за особено близък на депутата от ДПС Делян Пеевски. Дълги години той е бил директор на полицейската структура в Пазарджик, от който район Пеевски е избран за народен представител.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ