Бивше ченге, изгонено от полицията, организира протестите в Пловдив

протест, нови палатки

Бивш полицай, уволнен дисциплинарно през 2010 година, е един от организаторите на протестите в Пловдив.

Именно той миналия ден е подал заявление за снощния протест в община Пловдив.

През 2010 година сегашният заместник-кмет по транспорта Тодор Чонов, която тогава беше шеф на полицията в града под тепетата, изритва служителя на Трето РУ, защото проверка на Инспектората на МВР показва куп нарушения, манипулации и нерегламентирано помагане на обвиняем, освен това Дачев е нарушил служебните си задължения и е манипулирал различни проверки, извършени от колегите му без тяхно знание.

Миналата година пък Иван Дачев беше арестуван за хулиганство на пътя. По време на движение с автомобила си бившият полицай влязъл в спор с друг водач за предимство. Опитал се да го блъсне. Така Дачев Младши беше арестуван за хулиганство на пътя.

Припомняме Ви, че снощи протестът в Пловдив ескалира, след като недоволните нарушиха забраната да блокират улици и булеварди и шестваха по тях. В 4 часа тази сутрин палатковият лагер на моста на река Марица беше разтурян от полицията. Няма арестувани, но сред протестиращите са констатирани 6-ма пияни и 10 души от криминалния контингент. Те са известни на ченгетата с кражби, грабежи, наркотици и други.

Тъй като протестиращите от снощи не били доволни от действията на полицията, тази вечер се очаква да има протест пред сградата на ОДМВР Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ