NAROD: DEA разследва Домусчиев и Пеевски за трафик на каптагон

7 Dni Bulgaria23.08.2020
19
Две американски специални служби разследват българската компания „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев във връзка с наркотрафик в Близкия изток. Това се се твърди в сигнал получен на редакционния имейл на Narod.bg.

Писмото е изпратено от анонимната поща guerrillamail.com. Припомняме, че точно през същата имейл услуга до медиите бяха изпратени скандалните записи и видео с премиера Бойко Борисов. Които след разследване се оказа истински.

Сега изпращача дава нова информация, също изключително скандална. Според източника, разследването срещу Домусчиев и Пеевски е стартирало през април месец тази година, като основен акцент в него е незаконната търговия на криминални организации от Източна Европа с каптагон. По-конкретно в случая става дума за престъпна синдикална мрежа за производство и дистрибуция на каптагон за Близкия изток, като в центъра на въпросното разследване на американските служби е подозрението, че чрез тази търговия се финансира тероризъм.

 

Един от основните обекти в разследването на американските спецслужби е българската компнаия „Биовет“, за която се твърди, че се контролира и управлява от българските бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, пише автора на сигнала до Narod.bg

В публичните търговски регистри се вижда обаче, че в Биовет няма пряко участие Дилян Пеевски. Дружеството е акционерно и над 80% от него се държат от компанията Хювефарма АД собственост на братя Домусчиеви.

Любопитен факт е, че американските служби обозначават Делян Пеевски като Person Of Interest (POI).

Според тяхната информация, Пеевски прекарвал значителна част от своето време в Обединените Арабски Емирства, където същият имал жителство и от където управлявал цялата си бизнес мрежа по света.

Американската служба за борба с наркотрафика (DEA), чрез Американското консулство в Дубай, са поискали пълно съдействие и допълнително информация относно бизнес интересите на Делян Пеевски на територията на ОАЕ лично от Дубайският департамент за криминално разследване (CID).

Лицето, което пък персонално се е заело с тази задача, е лично директорът на CID в Дубай, Джамал Джалаф, се твърди в сигнала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ