Братя загазиха след неуспешен опит да се сдобият с кола без пари

Арест

Районен съд – Варна осъди братя за кражба на автомобил. Двамата братя, съответно 24-годишен и 18-годишен, неосъждани досега, получиха различни наказания. По-големият беше осъден условно на 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. По-малкият получи наказание „пробация“ за срок от 8 месеца, при двете задължителни мерки – срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Самото противозаконно отнемане е извършено в съучастие на 22 февруари тази година. От варненско село, без съгласието на собственика и чрез използване на техническо средство – акумулатор, подсъдимите отнели на лек автомобил, марка „Опел“, на стойност около 1700 лева. Отнетото моторно превозно средство е било изоставено без надзор на пътна отсечка в района на община Бяла и главен път Варна – Бургас.

Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. Съдебният акт е окончателен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ