Удар, разсекретиха най-пазения документ: сценария на Бойко Борисов

Бойко Борисов

Точно в зачатъка на протестите, министър председателят се завърна от Брюксел с 29 милиарда евра. Въпреки виковете „Оставка“, той се похвали с бонус от 2 милиарда повече от първоначалната сума, издействани на мускули. Според Борисов – от самият него. Щедростта на Брюксел съвпадна с вълната на протестите. Съвпадението е може би случайно, а може и да не е.

Прокурорът Гешев посегна на Президента Радев. Чашата на общественото търпение преля и народа съвсем логично защити единственият човек избран пряко с повече от 2 милиона гласа. Призива „Мафията вън“ е зов за справедливост желана от всички. Казаното обаче, трябва да бъде доказано. „Мутра“ е дума трудно преводима. Дебел врат и татуировка не са престъпления. Съдебната система е сляпа пред джиповете с платени номера. Медиите, със сливи в устата, заливат публиката с новини от „Факултето“.

В същото време, „Искаме мажоритарни избори“ скандират протестиращите в триъгълника на властта. „Имате ги!“ – отговориха хората на Бойко, но през март. „Искаме нова Конституция!“ – отвърна улицата. „Прави са хората, конституцията ни е остаряла. Я напишете нова!“ – заповяда Борисов на Караянчева. Пред вратата на ЦИК, Манолова крещи до прегракване – „Искаме машини за гласуване!“, с прозрачната амбиция да се върне в парламента. Само след дни, Бойко със сигурност ще пусне поръчка за машини. Е, след това? Какво повече ще искат Радев, Мая и Мартин Димитров?

Къде е следващото желание, какъв е проекта?! Новите лица, идеите? „Бойко да се маха защото не ни харесва“? Макрон също не се харесва на „Жълтите жилетки“, но политиката не е клуб за запознанства. Политиката е опасна игра на шах със затворени очи. Печели този, който налучква успешния ход в най-трудната ситуация. В момента Бойко играе по ноти, които вероятно пише друг. Вслушва се в улицата и избягва насрещните удари. Умърлушен е, защото е свикнал да бъде обичан. Не му се тръгва, може би защото този, който пише музиката, го държи насила на дансинга. Колкото е по-сложна една политическа ситуация, толкова повече са възможностите, които тя предлага.

Много българи се обиждат, че Европа предпочита Беларус вместо България. В Минск нещата са ясни. След 26 години власт, Лукашенко печели поредните избори с 80%?! Протестите в Беларус са по-различни от тези в България. Полицията бие, но протестите не спират. При положение, че събитията тръгнат по „украински модел“, ще стане страшно! Пожарът може да обхване съседите на Беларус.

Ако „Орлов мост“ пламне, той няма да стигне и до „Витошка“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ