След поредния инцидент: В Бургас взимат извънредни мерки срещу опасните дървета!

Общинският съвет прие Наредба за изграждане и опазване на зелената система. Причината за нейното въвеждане е, че досега  действащата е от 2008г. и с  редица несъвършенства.  В дадени случаи Общината издава заповеди за отсичане на опасни дървета, но те падат в съда, заради липса на конкретика в закона и заради недостатъчно подробно описание. Най-пресният пример е от миналата събота, когато клон падна върху млада майка на ул. „Александровска” в Бургас. Оказа се, че на тази улица Общината е  издала заповед за премахване на стари и опасни дървета, но те са били оборени в съда от граждани и зелени организации.

В новата наредба ще има специален формуляр, който е много подробен. Той е изготвен от Светлана Танева от Отдел „Озеленяване” и неговата цел е да служи в съда като изчерпателна оценка защо дадено дърво е опасно.

Формулярът  включва  информация за ствола, короната и топография – разположението и състоянието на кореновата система, както и какво има около нея.

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ