Арестуваха шофьорът на G класата, който в София два пъти блъска друг автомобил с бебе в него

7 Dni Bulgaria27.08.2020
24

Шофьорът на G класата, която преди дни блокира кръстовище в София и удари 2 пъти друг автомобил, е задържан за 72 часа, съобщиха от Софийската районна прокуратура. 39-годишният Николай Радев е подведен под отговорност за хулиганство на пътя, а в блъснатата от него кола е имало бебе.

Той е обвинен, че на 19 август около 15:30 часа, на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги С. Раковски“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието се отличава с изключителна дързост и е извършено при управление на моторно превозно средство, добавят от държавното обвинение.

Обвиняемият шофирал джип, когато без каквато и да е причина, ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил, докато в него се е намирала жена и малолетното ѝ дете – на 10 месеца, се казва още в мотивите на прокуратурата. Луксозният джип, с който е извършил пррестъплението, е бил взет под наем.

Разпитани са свидетели, иззети са записи от охранителни камери. Направени са разпознавания. Джипът е регистриран на фирма, като към момента е обявен за общодържавно издирване.

Ако бъде признат за виновен, шофьорът може да получи до 5 г затвор.  Радев е задържан с прокурорска заповед за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ