МВР заплаши, че утре ще чисти провокатори и… палатки от кръстовищата

7 Dni Bulgaria01.09.2020
протест, блокада орлов мост

Столичната дирекция на вътрешните работи даде брифинг по повод предстоящия голям антиправителствен протест в Софий. На 2 септември е обявен протест на Отровното трио, „Възраждане“ на Костя Копейкин и на новата бутафорна коалиция на Мая Манолова. Очаква се под прозорците на властта да се съберат около 10 000 души.

МВР заяви – готови сме с мерките, като намекна, че не се изключва палатковите блокади да бъдат вдигнати. Не е ясно обаче дали това ще се случи, а от СДВР отказаха пряко да отговарят на журналистически въпроси по темата.

“От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия“, посочиха още от полицията.

От там призоваха гражданите да се придържат към опазването на обществения ред и да се разграничат от провокатори, ако такива се появят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ