Майките от „Системата“ съвсем освирепяха след „парите от Мая“! Гонят деца на морето и ги ругаят

10

Майките от „Системата ни убива“ отидоха на море в Китен и се опитаха да обсебят местата, запазени от концесионера на плажа за други инвадилиди. това се разбира от публикация във фейсбук профила им и коментарите под нея.

Майките пишат: „Днес едно от НП НПО точещо държавни субсидии на гърба на хората с увреждания за сметка на данъкоплатците удари дъното.
На плажа в гр.Китен, в зона обособена за хора с увреждания с двигателни проблеми обозначена със знак инвалидна количка (НП НПО „Българска Асоциация за Нервно-мускулни заболявания“) бяха завладяли цялата обособена за хора с инвалидни колички зона и изгониха децата с увреждания от „Системата ни Убива“ с брутално и недопустимо отношение! Същите точат държавни субсидии в размер на 51 000 лв. За екскурзии и международни семинари. Днес те крещяха децата с увреждания от „Системата ни Убива“ да плажуват до тоалетните пред Софийския Университет. Днес пуснахме лайф, на който се вижда как носим на ръце над 100 м младежи с увреждания за да могат и те да се изкъпят в морето. Докато близки и роднини без увреждания на платеното НПО блаженно се излежаваха на местата, обособоени за инвалидни колички.Срам ни е от такива ползватели .
Прилагаме снимки на наглеците попаднали в кадър на обособените инвалидни места!“

Майките публикуват снимки на хора на плажа – не се знае какви са те, но пък биват удобно обиждани заради външния си вид. Оказва се обаче, че въпросните места не са за хора с увреждания изобщо, а са предоставени безплатно от концесионера на плажа за хората от въпросната асоциация, които са на лагер.

В отговор на публикацията на майките Мануел Атанасов пише, че става въпрос не за места за инвалиди изобщо, а за места за лагер на Българска Асоциация за Нервно-мускулни заболявания, които са договорени предварително с концесионера на плажа. От асоциацията поканили майките от „Сстемата ни убива“ да ползват свободните шезлонги. Те обаче изхвърлили на пясъка кърпите на хора, които в момента не били на шезлонгите си и ги заели. Помолени да не нахалстват така, майките спретнали горната клеветническа публикация, пише Атанасов и се оплаква, че вече няколко пъти майките трият тези му обяснения от профила си. Затова и други потребители са пуснали поста му заснет.

Други хора от въпросната асоциация също се възмущават:

Venka Sharkova пише:
Провокатори…….не ви стигат хилядарките, че стоите по площадите за още и още вместо да си гледате децата… подкупени от Мая Манолова…..
Каква е тази и с какво право ще снима хората без тяхното съгласие…дъщерята на Вера тръгнала на море за да търси материал за провокация…….но тя не знае че тази БАНМЗ всяка година организира лагери за почивка на море и на планина където децата са щастливи заедно с родителите си и прекарват незабравими дни и вечери в игри и занимания .
Стига сте злобели
Стига обиждахте
Стигага проклинахте
Престанете с простотията си и се приберете при децата си.

Рени Назиф добавя:
Имам дете с мускулна дистрофия Дюшен и съм член на БАНМЗ. Благодарение на горе посочената асоцияция поредна година съм на лагер с детето ми. Станах свидетел на толкова пошла провокация от страна на „системата ни убива“. Не съм предполагала, че е възможно майки с деца с увреждания да нападат други такива. Срамота е!!! Как може борещи се за една кауза да се конфронтират.
Благодаря на конценсионера, че всяка година предоставя безплатни шейзлонги на нашите деца. Каквото и да говорят провокаторите от „системата ни убива“ за БАНМЗ, бъдете сигурни, че се цели уронване престижа на асоциацията.

тони петрова коментира:
Как не се срамувате от всичката тая помия. БАНМЗ от 15г. води децата на лагер на море. Никой не ви дава право да ги провокирате и кълнете. Вие, сте изхвърлили хавлиите на други с увреждния. Търсили сте провокации. Престанете с калта и помията защото и те са родители.

Viki Atanasova добавя:
Как не Ви е срам?!?! Как може да обиждате хора, които не познавате? Тези на снимките са майки на деца с увреждания!!! Защо не сте снимали децата? Срамно е как хората от „Системата ни Убива“ идват и изхвърлят хъвлиите и нещата на хората от БАНМЗ, докато те са на обяд!


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ