„Радев излезе сред хората и те започнаха да блъскат коли и полиция! Без ДПС е за импийчмънт“

7 Dni Bulgaria04.09.2020
26
25

Протестът се радикализира, защото все повече губи гражданския си профил. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов. Според него той все повече се превръща в представителство на корпоративни интереси, на групи за натиск и на политически класи.

“Колкото повече губи гражданския си профил, толкова повече сценаристите му ще се опитват да го радикализират. Но онова, което е напълно сигурно е, че България има нужда от работещи институции. Лично аз не се интересувам от това коя партия печели или не печели от това. Единственото, което ме интересува, е през следващите месеци да имаме работещо Народно събрание, да имаме работещи институции. Това е важно за всички ни. Всичко останало е важно или за отделни корпоративни интереси, или за отделни групи за натиск, но не и за българското общество“, коментира политическият анализатор.

Според Антоний Гълъбов през последните месеци сме свидетели на подчертано очерняща кампания за България, която без всякакво съмнение е част от сценария на протестите като елемент от цялостната атака към управляващото мнозинство.

Речта на Румен Радев пред Народното събрание изчерпа всички негови официални конституционни възможности да действа. Ако имаме предвид това, че неговото излизане сред хората предизвика опити за блъскане на автомобили и нова радикализация на протеста, това вече е обезпокояващо. И без подкрепата на ДПС може да има импийчмънт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ