Никой не е унижавал така Румен Радев: Г-н президент, искате да бяха изгорели живи полицаи ли?

7 Dni Bulgaria04.09.2020
Румен Радев

Румен Радев извика на работна среща главния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев. На „Дондуков“ 2 основният идеолог на метежа Радев потърси отговорност от службите, за това че е допуснато да се стигне до така търсената от близко 2 месеца кръв.

Държгавният глава се опита да си направи реклама, като опъне ушите на полицаите, за радост на протестърите. Вместо това те го навряха в кучи задник и показаха що за държавен глава имаме.

„На 2 септември България преживя ден на насилие. Изключително съм загрижен за десетките ранени полицаи и граждани. Обществото очаква отговори: Защо бяха допуснати провокатори в триъгълника на властта, за охраната на който отговаря полицията и жандармерията? Има ли информация кои са хората провокатори, кой ги е изпратил? Защо органите на реда използваха брутална сила над граждани, които нямат нищо общо с провокаторите? Има кадри на полицаи използващи нерегламентирани средства за въздействието над гражданите? Будят въпроси някои обстоятелства около униформата на служителите на МВР, знаци, които отправят провокативни послания. Оставам отворен за диалог“, обяви Радев пред гостите си.

„Перфектно планирана операция и минимален брой щети, полицаите се справиха перфектно, поздравявам ги за техните действия“, заяви главният секретар на МВР по повод събитията от 2-ри септември.

Питан за докараното водно оръдие на протеста, Иванов обясни, че то е подарък от белгийската полиция и оттогава е вадено само веднъж. На въпросите кой е изпратил провокаторите пък – логично, нямаше как да отговори.

„Няма как да отговоря в присъствието на медии. Голяма част от информацията е класифицирана. Аз нямам разрешението от наблюдаващия прокурор. Но мога да ви дам хронология. На въпроса защо е приложена брутална сила над протестиращи, аз бих задал въпроса защо протестиращи проявиха брутална сила срещу полицията? ТРябваше да оставя да запалят полицаите ли, да изгорят български полицаи!? Какво да кажа след това на близките им!?“, заяви главният секретар.

„Тези момчета и момичета полицаи вечерта трябваше да се приберат. Трябваше да прегърнат своите близки, роднини, приятели. Защо си мислите, че момчетата и момичетата в тези кордони се интересуват от политика или споделят вижданията на тази или онази политическа партия? Те са полицаи и това е техният дълг“, обясни Иванов на Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ