Федерацията по муай-тай: Адвокат Хаджигенов злепоставя България, изхвърлихме го от…

7 Dni Bulgaria09.09.2020
хаджигенов

Николай Хаджигенов, адвокатът, който гони журналисти и бута микрофоните им на протеста, още от 2017 година се опитва да излезе от собствената си анонимност.

Към това ни връща разкритие от тогава за скандал във федерацията по муай-тай. Нещо повече, разбираме, че не днес, а още от тогава Хаджигенов работи срещу българските интереси.

Припомнете си какви ги е вършил Хаджигенов:

„Николай Хаджигенов вреди не само на федерацията ни, а и на целия спорт“, категорична е през октомври 2017 година генералният секретар на федерацията по кикбокс и муай-тай Мария Козлева.

Козлева е категорична, че адвокатът цели да организира вътрешен бунт във федерацията и ясно прозира, че е воден от някакви други намерения.

Нарочна Заповед на изпълнителния директор на Конфедерацията Димитър Спасов забранява на Николай Хаджигенов да работи като спортен съдия. Непредубен и абсолютно независим изпълнителният директор на Конфедерацията няма принадлежност към никой спортен клуб и се води единствено от принципите за прозрачност и правилно развитие на спорта.

„Заповедта му е издадена след обсъждане проявите на Хаджигенов като спортен съдия на международния спортни събития, конфликтното му поведение в средите на останалите спортни съдии, злепостяване на българския съдииски състав и не на последно място публичните му твърдения, че никога не е бил съдия на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. Това автоматично води до отнемане и международните му права. И след като вече не е съдия на България по кикбокс, явно точно тук е ябълката на раздора. Точно, защото съдийстването му е ограничено и трудно сдържа емоции и нерви г-н Хаджигенов се заема да напада и компрометира федерацията, а от там и Министерството на младежта и спорта. Не може просто ей така да кажеш, че спортното министерство не следи процесите във отделните федерации“, разкрива Мария Козлева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ