ВМРО в София: Да свършим добри неща за града, докато всички се надвикват

Карлос Контрера

В бюджета на София за догодина трябва бъдат заложени някои основни задачи – подкрепа на общинската образователна система, подкрепа за общинското здравеопазване и продължаване на големите инвестиционни проекти в сферата на транспорта и градската среда.

Тази позиция заяви председателят на „Патриоти за София“ и общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера по време на първото заседание на Съвета след ваканцията, съобщиха от ВМРО.

Традиционно през септември започва бюджетната процедура и се чертаят плановете за инвестициите и развитието на инфраструктурните проекти в общината за следващ период.

Настоящата година до момента ни поднесе пандемия, развиваща се световна икономическа и финансова криза, период, изпълнен с много неизвестни.

Преминахме през месеци на извънредно положение и продължаваме да живеем в ситуация на извънредна епидемиологична обстановка. Мнозина анализатори споделят, че следващите месеци ще бъдат трудни за европейските държави и институциите ще трябва да се борят в две направление – с епидемията и с икономическите ефекти от нея, подчерта Контрера.

Той е категоричен, че в условията на много неизвестни, свързани с приходите на общината, с кондицията, в която е икономиката, със състоянието на здравната система трябва да се планира бюджет с няколко основни задачи: подкрепа на общинската образователна система, подкрепа за общинското здравеопазване и продължаване на големите инвестиционни проекти в сферата на транспорта и градската среда

Не си правя илюзията, че този процес ще бъде лесен. Както и не очаквам лесни решения. Времената на комфорт очевидно приключиха и сега ролята на хората, занимаващи се с обществен дейност, ще бъде да решат в движение кризи, понякога и с непопулярни мерки, продължи председателят на политическа група „Патриоти за София“.

В завършек той призова всички към повече разумност. Едва ли политическите крамоли ще напуснат залата на общинския съвет, напротив, очаквам те да се засилят до достигане на едно перманентно кресчендо. Такива ще бъдат следващите месеци, но все пак, имаме увереността, че може да сътворим доста добри неща за София, за града ни, заяви Карлос Контрера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ