Да видим сега как ще купувате неграмотен цигански вот!? ВМРО с революционно предложение

7 Dni Bulgaria11.09.2020
юлиан ангелов

ВМРО предлага партиите, коалициите и инициативите комитети да нямат номера в бюлетината, а да се изписват само имената им.

Така, обясни Юлиан Ангелов от партията, ще се елеминира възможността неграмотни избиратели да упражняват контролиран вот чрез заучаване на номер.

От ВМРО предлагат и други промени в Изборния кодекс. Сред тях  са на референдуми да могат да бъдат подлагани въпроси от компетентността на Великото Народно събрание (ВНС) като образователен ценз при гласуване.

Ангелов съобщи, че ВМРО са склонни да има избор между гласуване чрез машина и с бюлетина, макар че са против машинния вот.

Депутатите на Красимир Каракачанов предлагат още при избори за кмет вотът „Не подкрепям никого“ да не се отразява при отчитане на резултата, за да няма излишни балотажи. Друго предложение е селата с население от 200 души нагоре да могат да избират кмет, а не както сега – с 350.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ