На вниманието на нашите мили полицаи: Вижте какво правят колегите ви в Париж в момента

7 Dni Bulgaria12.09.2020
протест, полиция, бомби

Силите на реда са задържали в Париж 81 души при проверките преди началото на протестите на „жълтите жилетки“. Което само показва колко мило наиситна се държат у нас униформените към протестиращите.

Сред задържаните са хора, у които са намерени предмети, недопустими при демонстрации, като отвертки и клещи, уточнява парижката префектура в изявление. Открити са също така един пистолет и няколко ножа, иззети са противогази и черни маски.

Двадесетина души вече са глобени за нарушаване на закона. По данни на телевизия Бе еф ем са иззети също така тежки предмети, които могат да се използват за хвърляне по полицаите като камъни и метални топки за играта петанк. Няколко души са задържани, защото отказали да представят документите си.

В Париж днес е дадено разрешение за две демонстрации, които трябва да се проведат в северната част на града. Големи протести на „жълтите жилетки“ днес се очакват и в други френски градове като Страсбург, Бордо, Лил, Лион, Марсилия, Нант и Ница. Демонстрации са възможни и в южните Тулуза и Монпелие, макар там да бяха забранени от местните префектури.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ