Трима бдят над живота на легендарния артист Георги Стайков, страдащ от множествена склероза

7 Dni Bulgaria12.09.2020
георги стайков

Кметът на Бургас осигури отлични грижи за страдащия от множествена склероза Георги Стайков. Благодарение на градоначалника Димитър Николов култовият актьор може да разчита на трима души от „Социален патронаж” и да води нормален и безопасен живот. „Идват и ми почистват вкъщи, а всеки ден ми носят и храна. Дори когато се къпя, в съседна стая има човек, който да ми се притече на помощ, ако падна в банята”, сподели пред „Уикенд” екранният Ростислав от „Вчера”.

През няколко дни в бургаския дом на 56-годишния артист ходи и медсестра. Жената преглежда Жоро, а при нужда му взема и кръв за изследвания. Стайков разчита и на съседа си – комшията ходи да получава пенсията му от 300 лв.

„Малко по-трудно подвижен съм и това е положението. С моето заболяване е по-добре вече да не заставам пред камерата. Каквото съм могъл да дам чрез филмите си на света, съм го дал. Трудно ми е – това е самата истина. Пристъпна е формата на множествената склероза при мен. Ходя на лекар в София, когато трябва. Лекувам се с копаксон, витамин Д и рехабилитация. Щях да имам и биполярно разстройство, ама го нямам”, откровеничи Георги.

Неговите здравословни проблеми започнаха по-миналата пролет. На 15 май 2019-а той направи опит да се поклони пред публиката на свое театрално представление и тогава изведнъж установи, че не може да се държи на краката си. Като му премериха кръвното, установиха, че е събрал долната и горната граница. Имаше съмнения за инсулт, но те не се потвърдиха. На славния артист обаче бе поставена друга страшна диагноза – множествена склероза.

Георги беше лекуван и в „Бургасмед”, и в „Софиямед”. Пое го много добър специалист, който буквално направи чудеса с него. „Ходих с патерици месец и половина, а след адекватните терапия и раздвижване започнах да  се справям и без помощни средства. Това, което ми се случи, ме изплаши, даде ми знак, че човек трябва да внимава. Сега правя всичко възможно, за да не изпадам отново в критични ситуации. Не ми останаха вече много пороци. Лекарите ми препоръчаха да намаля твърдия алкохол”, разправя звездата от „Вчера”, „А сега накъде”, „Нощем по покривите” и куп други хитови киноленти.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ