Сват на Слави го направи на нищо: Няма багаж! Мая и Христо Иванов са карикатури

7 Dni Bulgaria16.09.2020
Слави Трифонов

Бившият вицепремиер Ивайло Трифонов и екс-президентски съветник на Желю Желев направи на нищо своя сват Слави Трифонов. А и протестиращите по паветата на София.

„Това не е протест, а сбироток. Няма ги вече младите хора, те напуснаха. Аз се чудя защо тези агенции за проучване на общественото мнение не направят един разрез на сегашното състояние на протестиращите. Да видят колко са младите, колко – старите, колко са партийно ангажираните, колко не са, какво образование имат. Оня ден чета във вестника, че се събрали някакви 20-25 души представители от протестите начело с “отровното тройка” и направили декларация, която нищо не казва. Изброили и кои са присъствали. Извинявайте, но това са файтонни партийки. Включвам и тази на Христо Иванов – софийска партия, но без национален електорат. От другата страна са трибуквени инициали на някакви сдружения, НПО-та и др. Каква представителност е това?

Да отворя скобата за т. нар. отровно трио – там е генезисът на протеста. Да не се правим, че за няколко месеца сме забравили от Дубай каква парола се даде. “Българското лято” с всичките му подробности. Намери си господинът тука услужливи помощници в лицето на триото. Бързо тази парола, за голямо съжаление, се поде от т. нар. президент. За мене той не е президент, защото напусна конституционната си мисия да обединява нацията и да търси баланс между политическите сили. Той се прояви като лидер на протеста. Това е безобразие!“, категоричен е Трифонов пред „24 часа“.

Оказва се, че бившият премиер е нещо като роднина на Слави Трифонов.

„Той ми е сват. Неговата сестра е женена за мой първи братовчед от Плевен, който е лекар. Владимир Трифонов се казва. Петя е много свястно момиче, работи в болницата като оператор на скенер. А Владо работи на две места – в частна и в държавна болница… Слави няма политически багаж. Какви политически идеи може да има? Той ги изкара на референдума. И една част от тях бяха удовлетворени. Друго какво? Нали щеше да събира екип само от изтъкнати българи от чужбина, за да дойдат тук с умения и с опит. Не съм чул за нито един човек. Това обаче е едно литкане. Аз съм резервиран, че социологическите проучвание сега ще се потвърдят на изборите.

Единственият плюс от това ще бъде, ако повече млади хора гласуват и се включат в политическия живот. Ако влезе в парламента и се потвърдят социологически проучвания, че бариерата ще прескочат 6-7 партии и ще влязат в парламента, какво ще стане? Какви коалиции ще се правят? Кои с кои? Това ще бъде пълна трагедия. Мая Манолова да влезе в парламента – бита карта. Христо Иванов? Ами това е карикатурна история. Тази партия освен в София другаде няма влияние. Или пък Копейкин? (Костадин Костадинов – бел. ред.) От Варна ли ще влезе тоя, да не употребявам лоши думи за него“, добави Ивайло Трифонов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ