БСП нервира Караянчева, тя ги отряза: Не ми се правете на симпатични, знаем се!

7 Dni Bulgaria16.09.2020
Парламент, Цвета Караянчева

Емоциите в пленарната зала днес се нажежиха след обвиненията на депутати от БСП за ограниченията в новото Народно събрание. Управляващите не останаха длъжни на социалистите и лично председателят на парламента Цвета Караянчева реагира. 

„Когато е строена тази зала и е идейно проектирана, г-н Пирински е бил председател (Георги Пирински от БСП, бел. ред.). Престанете да търсите причини за политически пиар и да се правите на симпатични!“, заяви тя.

Караянчева настоя, че безкрайно уважава работата на журналистите. И посочи, че те имат възможност да записват депутатите, като се свържат с пиарите на парламентарните групи.

„А и вие колеги, призовавам ви, вдигайте телефоните, правете срещи, давайте интервюта“, обърна се тя към народните представители.

И подчерта, че има пресцентър и конферентна зала за интервюта.

„Моля да не злоупотребявате по този въпрос!“, настоя още Караянчева.

От БСП обвиниха ръководството на парламента, че не е допуснало граждански организации на вчерашното заседание на Правната комисия. А Караянчев отвърна, че във връзка със заповедта на здравния министър относно коронавируса има пропусквателен режим.

От Патриотите също се чу остра реплика към социалистите. Депутатът от ВМРО Милен Михов припомни, че и за БСП се чува приказка, че са забранили достъпа до централата си на граждански организациите. Той разкритикува „червените“, че подвикват в залата и отправят обиди.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ