ГНУСНО! Две майки замъкнаха болно дете в Парламента да сваля Бойко! А взимат пари за него!

7 Dni Bulgaria16.09.2020
майки

Майки на деца с увреждания влязоха в парламента и отказват да си тръгнат докато премиерът не подаде оставка.

В момента те са на входа от страната на бул. “Дондуков”. Шефката на парламента Цвета Караянчева обаче направи изявление пред медиите и от парламентарната трибуна, за да ги призове да си ходят, тъй като вече им е обещала среща.

“Знаете, че има заповед на здравния министър на базата, на която аз съм пуснала заповед за достъп до парламента на външни лица. Знаете, че още от февруари има различни потоци на движение. Това, което сутринта получих от майките, които продължават да седят на пропуска, е едно писмо до мен, до депутатите и парламентарните групи. И то е възвание. От него разбирам, че те искат да разговарят с нас. Ще ви прочета малко: Във връзка с горното, описват изключително тежките времена за България, моля да намерите смелост и достойнство да се срещнете с нас да ви предоставим и да се опитаме да постигнем конструктивни решения за помиряване на народа. Предлагаме да бъде организирана среща между представители на НС и наши предствители от 16-и до 18-и септември. Аз на момента разпратих писмото до групите. От тук нататък не виждам други причини дамите да седят на пропуска. Не виждам каква е причината да продължават да стоят. Виждам, че раздават декларации на депутатите, но аз вече съм заявила желание за диалог с тях. Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации, няма да допуснем да се случи това, което стана миналия път с медицинските сестри, призовавам НСО също да си свършат работата и надлежно да уведомяват гражданите за моите разпоредби”, коментира Караянчева.

“Първоначалните ни намерения бяха мирни, гражданска инициатива – идеята ни бе да внесем декларация в деловодството на парламента и да говорим депутати, след което в 16,30 ч да си тръгнем. Само БСП се срещна с нас, другите тотално ни игнорират. Освен това отказват да пуснат човек с увреждания до тоалетната. След като се отнасят с нас като боклуци, ще окупираме Народното събрание“, обясни пък проваленият бански хотелиер Никола Вапцаров, който се е присламчил към майките.

Двете протестиращи майки и Вапцаров са част от екипа на Мая Манолова.

Заради въпросните майки от сдружението им се махнаха почти всички останали членове. А най-гадното е, че мъкнат със себе си в Парламента болно дете, вместо да лекуват, за което получават всеки ден надници от държавата!


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ