Министър на Бойко съсипа Христо Иванов и Радан: Водят разговори с дъх на яхния

христо иванов

Социалният министър Деница Сачева коментира темата с протестите, работата на парламента и темата за оставката. Пред бТВ тя бе категорична, че правителството тънки сметки не си прави, а работи по конкретни политики. 

Сачева бе категорична – решението за това кой ще бъде следващият премиер, ще бъде взето на редовните избори през март.

„Властта е легитимна тогава, когато е избрана на легитимни избори. Не се обсъжда вариантът за подаване на оставка. Обсъждат се теми от обществен интерес“,коментира тя.

ГЕРБ

Деница Сачева бе попитана за мнението си от преди години, че ГЕРБ е била комунистическа партия. През 2013 и 2014 г. тя отправя критики към управляващата партия. Тогава не е била приета в ДСБ. Сачева не се отрече от думите си, но настоя, че като член на ГЕРБ е приела политиките в партията.

„През всички години, в които съм се занимавала с политика, съм го правила за хората. Нямам нищо от което да се притеснявам. Аз искам да говоря по теми, които са полезни за хората“, отвърна социалният министър.

Протести

Деница Сачева коментира, че демокрацията предполага правото на всеки да изрази недоволство. Тя обаче не приема вливането на политици в протестите. По повод вчерашния скандал с Мая Манолова и майките от „Системата ни убива“, които искаха да влязат в сградата на Народното събрание, министърът каза:

„В случая говорим за това, че не може да се иска върховенство на закона и същевременно да се нарушава законът. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е пагубна. Хората ги използват, за да влязат в телевизията. В случая, както виждате, майките на деца с увреждания са с „Изправи се.бг“, каза Сачева.

Настоя, че момчето, доведено от една от майките, е Христо на 24 г. Повдигна въпроса дали не е хубаво да се направи консултация, за да се пита Христо дали тази ситуация е добра за него.

„Каква е каузата на тези хора, аз не знам? Ако вие знаете, кажете ми! Има ред за влизане в Народното събрание и той се спазва от всички без значение дали са полтици, граждани, журналисти. Мая Манолова не може да иска специален ред само за нея. Предизборната кампания започна твърде рано”, коментира още Деница Сачева

Блокадата пред БНТ

Сачева не била стресирана в нощта, когато протестиращи я блокираха пред централата на БНТ. Тя каза, че сама е предпочела да излезе сред тях.

„Различни бяха темите, които вълнуваха хората. Имаше изразено недоволство. Вълнуваше ги моето отношение към корупцията, прокуратурата”, отбеляза Сачева.

Не смята обаче, че е редно всеки петък (когато е предаването „Панорама“, бел. ред.) да се блокират политици.

„Това, което се случва пред БНТ, е нещо, което е двоен стандарт. Дори и да не харесваш някого, нямаш право да заглушаваш този глас. Аз съм поредният политик, затворен там. В края на краищата ние може да не се харесваме, но уважението трябва да остане”, каза Деница Сачева.

Опонентите

Социалният министър не остана длъжна на нападките на лидера на „Да, България“ Христо Иванов.

„Чувам, че Христо Иванов често ме споменава. Аз не мога да му обърна със същото, просто не е в моите мисли толкова често. Разговорите с дъх на яхния в публичното пространство не са мой специалитет“, реагира Сачева.

Тя продължи с критиката си към Иванов и го нарече човек, който с оставката си като правосъден министър е дезертирал от отговорност. Сачева отправи и критика към бившия лидер на Демократична България Радан Кънев, който в същия момент не е пожелал да заеме мястото на председател на правната парламентарна комисия.

Социални мерки

Деница Сачева настоя, че се работи в подкрепа на уязвимите групи. Обясни, че и по мярката 60/40 са зачислени 1 млрд. лв., които при получаване на средствата от програмата SURE ще бъдат възстановени.

„Не виждам предизборно харчене“, каза Сачева

Тя не е съгласна с упреците, че се дават пари на хората от бюджетния сектор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ