След като направи зрителите на идиоти, Антон Кутев се закани: БСП яхва протестите!

7 Dni Bulgaria18.09.2020
протест

„Майките на деца с увреждания имаха съвсем самостоятелни цели, а не политически цели. Те нямаха политически искания“. Така депутатът от БСП Антон Кутев коментира в сутрешния блок на БиТиВи недопускането на майките на деца с увреждания, заедно с Мая Манолова в Народното събрание.

И ни напвави на тотални идиоти! Може ли да кажеш такова нещо, при положение, че трите професионални-протестърки влязоха в Парламента САМО И ЕДИНСТВЕНО, за да поискат оставката на правителството. 

Кутев не знае дали Мая Манолова има политически цели, но в случая майките са благодарни на бившия национален обществени защитник, защото тя била с тях още в самото начало на техните проблеми. БСП се мъчи да помага майките на деца с увреждания, но не по политически причини, убеждава още Антон Кутев.

Проблемът за поисканата оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева бил най-вече заради отношението към майките на деца с увреждания, посочи Кутев, който се борил за десет майки да влязат в деловодството, което не е било вътре в парламента.

Нормално е в такава ситуация на тежки размествания в обществото статуквото между партиите да губят. БСП трябва да бъде по-активна през следващите месеци като сила, която може да промени обществото, настоя Кутев.

БСП трябваше да играе много по-сериозна роля в протестите. Не е лесно да оглави протестите, но ми се искаше да има много по-голяма роля в тях, призна депутатът.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ