„Протестът зацикли, Бойко Борисов е готов да спечели нови избори“

протест, полиция

Протестът зацикли. Мандатът да бъде продължен изглежда възможно и вероятно. Тази теза изрази пред NOVA политологът Първан Симеонов. Според него премиерът Бойко Борисов очаква протестът да се партизира. На първа линия излиза Мая Манолова. И Цветанов взе своето от протеста. С наближаването на изборите протестът ще заприлича все повече на сума от партии, коментира той.

Социологът Евелина Славкова се съгласи с твърдението, че протестът се парализира и отслабва.

Според нея президентът Румен Радев отказва разговор с премиера Борисов, защото някои хора от протестиращите не го харесват и Радев не може да бъде говорител на протеста пред Борисов.

Когато Великите народни въстания станат много, се превръщат в обикновени въстания, смята Първан Симеонов.

Освиркването на Цвета Караянчева и преди това на Шипка пресолява манджата, някои протестиращи се разграничават. Борисов вероятно разчита на това-на радикализиране на протеста, но и ГЕРБ и Борисов не ги чака светло политическо бъдеще след това. Той се готви да спечели следващите избори, но те могат да бъдат и оспорени-това усещане се насажда, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ