Борисов приключи лицето Радев: Ей тук ела, в прахта и калта на „провалената“ ти държава

бойко борисов

Президентът Радев да посети „Балкански поток“ и да види какво прави „провалената“ държава. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира и по суша строежа на газопровода.

По-рано премиерът провери от хеликоптер „Балкански поток“. И този път с него бяха делегация от Саудитска Арабия. Владимир Малинов, изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ също придружаваше Борисов. Той беше отново негов преводач.

Министър-председателят обясни, че след като приключи работата по „Балкански поток“, пътищата ще бъдат асфалтирани, за да има вертикални връзки с трасето, населените места наоколо ще се газифицират и така да се подобри въздуха в региона.

Той отново поясни, че по проекта работят работници от 16 държави, които са 3 000 на брой. Борисов припомни,че опозицията непрестанно изтъква, че зад „Аркад“ стои руска компания.

„Понеже нямаше какво да излъжат, накрая казаха, че компанията не е от Саудитска Арабия, а е руска. Пускат се жълти новини вместо да дойдат да видят. 1200 – 1300 тежки машини има по трасето“, посочи премиерът.

„Ето тук да ги посети президента Радев, за да види какво прави провалената държава. И не само той. Ей тука в прахта и калта“, каза още Борисов, визирайки критиките на държавния глава.„Над 280 км тръба са минали вече работниците и работата е безупречна, и вече всичко е под земята. Сега се правят последни заварки“, каза още премиерът.

Борисов добави, че мислят и за новото поколение. Възползвали са се от газопровода, за да прекарат и оптичен кабел, така че „младите да се радват на високоскоростен интернет“. Самите гости също бяха впечатлени от бързия интернет у нас, докато са били на хеликоптера, тъй като са успели да предават видео и от въздуха. Борисов се похвали,че България е една от страните с бърз интернет.

Премиерът поясни, че трябва да се ускори и работата по газовата връзка с Гърция и терминала за втечнен газ в Александруполис и ги покани да подпомогнат и тези проекти, така че да свържем Юг и Север. Представителите на Саудитска Арабия пък поясниха, че са готови.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ