Зловеща новина за двама национали! Спират Серия А, заради коронавируса

32

Неприятна новина за феновете на футбола дойде от Италия – Серия „А“ може отново да бъде спряна  заради завишения брой нови случаи на заразени с COVID-19.

„Кориере дела сера“ съобщава, че първенството ще бъде преустановено за две седмици. Това е една от опциите, които ще обсъждат шефовете на италианския футбол съвместно с местните власти.

През следващата седмица има пауза във вътрешните шампионати заради мачовете на националните отбори. Това означава, че на този етап може да бъде отложен само кръгът от предстоящия уикенд.

От Дженоа вече обявиха, че искат отлагане на мача с Торино в събота заради 14 нови случая на заболели от коронавирус в клуба. Казусът се усложнява заради факта, че в неделя Дженоа игра с Наполи, като към онзи момент вече имаше двама играчи на „грифоните“, които са били заразени.

Днес всички състезатели, треньори и служители на неаполитанците ще бъдат тествани. Резултатите ще станат ясни утре. Нова серия тестове ще бъде проведена в петък.  

В момента в Серия А играят двама български футболисти – нападателите Асен Гълъбинов и Кирил Десподов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ