Валери Симеонов: Навън някакви деветосептемврийци хвърлят яйца, а Радев тропа с крачета

7 Dni Bulgaria30.09.2020
протест, яйца

„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-и септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза“. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, както и нашумялото изказване в Лом относно протестиращите и метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек, а така също и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Подкрепям я. Каква оставка, какви 5 лв. 5 благоевградски хулигани се събрали с кофи на главите и я мерят с яйца. А тя си върши работата“, изаказа се ласкаво за Цвета Караянчева Валери Симеонов.

„Това не е метрото на Бойко, то е построено с нашите пари“, коментира зам.-председателят на парламента думите на Караянчева. Симеонов я подкрепи и за тези думи, изречени на партийно събрание.

Посочи, че Мустафа Карадайъ плаши електората си, че ще им връщат имената.

Симеонов коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ и ДПС са в тайна коалиция.

„И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те са скъсани вече, посочи Симеонов и обясни, че те са били прекратени още от началото на протестите.

„Лидерът на ГЕРБ пожела да демонстрира, че няма връзки с ДПС. Протекоха процеси на дистанциране от ДПС. Те вече не подкрепят кворум и позиции на ГЕРБ и Обединени патриоти“, добави лидерът на  НФСБ.

Според него Цветанов е бил генератор на процеси, при които местни лидери на ДПС са преминавали в ГЕРБ. Посочи, че е в добри отношения с Цветанов.

По думите му президентът Радев е „вечно сърдитото дете, което тропа с крака“. Той коментира и исканията за експертен кабинет:


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ