Доживотен затвор за милионерския син, убил Милен Цветков!?

Бдение в памет на Милен Цветков в София

Доживотен затвор грози Кристиан Николов заради причинената катастрофата, при която загина Милен Цветков навръх Великден. Както е известно убиецът е син на една от шефките на „Винпром Карнобат“.

Според Софийската градска прокуратура Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Според този член от Наказателния кодекс, ако престъплението е умишлено и в резултат е настъпила смърт, извършителят може да получи затвор от 10 до 20 години, а ако случаят е особено тежък – от 15 години до доживотен затвор.

Днес Софийска градска прокуратура приключи действията си по разследването по досъдебното производство за катастрофата, при която загина журналистът, съобщиха от пресцентъра на обвинението. Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 1 октомври 2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кристиан Николов, е привлечен към наказателна отговорност за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18:00 ч. на 19 април 2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, обвиняемият Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил – Милен  Цветков.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.  

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ