Ексклузивно! Таско Ерменков хвърли бомбата в национален ефир! Депутатът свърза обира в дома си с…

Таско Ерменков

Аз съм един от десетките хиляди, които са ограбени в България и то докато спим. Аз като народен представител знам, че като напиша отворено писмо, ще ми обръщат внимание. Затова го направих. Това каза народният представител от БСП Таско Ерменков в ефира на БТВ, след като бе обран в дома си докато спи.

Той разказа за престъплението, извършено в дома му. „На 3 юли около 2:30 ч. докато спим със съпругата ми, дъщеря ми и зет ми, влизат крадци през входната врата. Взели са чантите и портмонетата ни, един часовник, кредитните ни карти не са пипнати. Телефоните ни също са взети. В къщи имаме куче, но то не е излаяло по време на обира“, разказа Ерменков.

По думите му крадците са действали съвсем спокойно. „Аз съм с холтер, който мери пулса, и по времето на обира той е отчел най-ниски показатели. Вероятно сме били упоени от крадците“. Той допусна, че са действали така, сякаш някой ги пази и изрази опасенията си, че ако бъдат изненадани, дори биха убили.

„Проблем е, че институциите нищо не оправят. Бесен съм от реакцията на полицията, която съветва да заключваме и да не оставяме ключа в ключалката. Следващият призив ще е да сложим мини около вратата. Това не е сериозно“, не скри възмущението си депутатът от БСП.

„След обира се обадихме на полицията, дойдоха и описаха случая. Оттогава нищо. Защо след като един на всеки шести в България е полицай, ние не можем да спим спокойно. Видимо системата за сигурност не работи. Държавността се разпада“, убеден е Ерменков.

Депутатът допусна, че може да има връзка между обира в дома му и разпространената новина, че водата в София е отровена, която паникьоса софиянци. „От 6 май аз съм разследван за публикацията за водата на София. Приемам като недопустимо докато ме разследват, едновременно с това да ми се влиза в къщата и да бъда грабен. Не казвам, че това го правят официалните власти. Когато ме извикаха в ГДБОП казах кои са приятелите, на които съм се позовал, за да предупредя във Фейсбук. Не съм казал, че водата е отровена, а моля институциите да проверят това и да разсеят съмненията. Може би съм постъпил прекалено емоционално, но с грижа за хората“.

Ерменков заяви още, че иска да има сигурност в България, а не да се опасява, че може да го застрелят на улицата.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ