Голяма трагедия в Бургаско! Намериха мъртъв наследник на лекарска фамилия!

blok

Александър Николов е името на намерения 51-годишен мъртъв мъж в Поморие, съобщава Флагман.бг. Той живеел заедно с майка си, за която се е грижел от години на ул. Солна в града.

Прикованата на легло Павлина Николова се нуждаела от ежедневните грижи на своя останал единствен син. Александър е открит безжизнен около 12:00 ч. на 31.07. т.г. на 4 ет. в бл. 11 в морския град. Полицията разбила вратата на семейното им жилище, след като негови колеги подали сигнал, че мъжът не се е явил на работа пореден трети ден.

Разтърсени от гледката очевидци разказват, че той бил издъхнал както се хранел на масата в кухнята. Изглеждал като покосен от внезапна естествена смърт. В съседната стая открили дишащата със сетни сили болна възрастна жена. Измъчената от тридневен глад и жажда старица е откарана спешно в МБАЛ – Поморие.

Към момента е стабилизирана и настанена в отделението по вътрешни болести на болницата, това съобщи дежурната сестра. Медиците, които я обслужват се притесняват, че Павлина Николова няма живи роднини и няма кой да се грижи за нея, след като я изпишат от болницата. 91-годишната Павлина е бивш фармацевт, а съпругът ѝ, който не е между живите акушер-гинекологът д-р Николов.

Първият и един от най-добрите в Поморие, изродил стотици деца в морския град през 70-те години. „Голямо нещастие! Изключително добро семейство. Д-р Николов бе мой колега и блестящ специалист. Той и Павлина имаха двама сина. По-големият от тях бе лекар като баща си, но страдаше от сърдечна недостатъчност и почина. Големият син имаше съпруга и дете, които живееха в София. Това дете – момиче е единственият останал жив роднина на Павлина.

Тя е единственият човек, който може да придружи чичо си в последния му път и да се погрижи за болната си баба. Момичето е шанса за оцеляването на Павлина”, разкри поморийката д-р Мария Николаева, утвърдено име в кардиологията в региона. Мъртвият Александър Николов е разведен. От брака си няма деца, които да се погрижат за неговото погребение. Според съседи е бил в добро здравословно и физическо състояние.

„Цепеше дърва в избата и гледаше майка си много добре”, коментираха съседи от блока, в който довчера живееше Николов.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ