Републиканци от блока: Как кумът Цветанов превърна сгодна женица от секретарка в министър

7 Dni Bulgaria07.10.2020
47

Цветан Цветанов продължава да строи партията си по модела „Артекс“, онази сграда, която той напълни с роднини.

Като Ваня Колева! Бившата заместник-министърка на спорта и мъжът й Николай са сред най-близкия кръг на Цветан Цветанов. Колеви са семейство на колоездач и треньорка по бягане, което се струва престижна партия на физкултурника Цветанов.

Разполагаме с документални доказателства, че по едно и също време, докато тя обслужва бившия спортен министър Свилен Нейков, мъжът й Николай източва Федерацията по колоездене, на която тогава той е заместник-председател.

Ваня Колева влиза в спортното министерство през 2009 година заедно със Свилен Нейков и е спрягана за негова сгодна женица. Става скандал, когато през 2012 година се качва в самолета за Лондон, заедно с него, без да е включена в делегацията. Журналистът Сашо Диков прави официално запитване до Министерски съвет в какво качество Колева ще придружава министъра на Олимпиадата и Борисов нарежда неизвестната за него натрапница да бъде незабавно свалена от самолета.

След като години наред я одумват и унижават, Колева най-после осъзнава, че Нейков няма мъжка сила нито да я издигне професионално, нито ще признае за вратата, която ги дели и затова изгражда нова стратегия – да стигне до кадровика в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Хитрата секретарка намира път до жената на Цветанов и прави всичко възможно да станат приятелки. Податливата Десислава не се съпротивлява и скоро Колеви и Цветанови ходят на почивки заедно с други семейства и децата си. Явно планът й успява, защото във второто правителство на Бойко Борисов, Колева се връща отново в политическия кабинет на спортното министерство.

Вече все по-трудно се разговаря с госпожа Колева, която парадира с кого прекарва летните ваканции по гръцките плажове – Цветан Цветанов. И ето, че през 2016 година вторият в ГЕРБ става кум на Колеви на показно тържество във Велико Търново, на което са заставени да присъстват кметът на старата столица и съпругата му. Булката пък скандализира всички – поувехналите й голдости са почти отвън, роклята е хем мини, хем прозрачна…

Меденият месец е на вилата на Колеви с изглед към най-известния гръцки резорт….

На последната кампания Цветанов се опитва да вмъкне кумицата си на водеща позиция в листата в Добрич, но среща сериозно съпротивление на местното ръководство на ГЕРБ. В крайна сметка Колева остава последна в листата, но с важна мисия – да следи и докладва за всяко действие на Живко Мартинов, който скоро след това (случайно?) придоби печалния прякор „Суджука“.

Все пак Колева се урежда със сладък пост – заместник-министър в така желаното министерство на спорта, което мъжът й някога е поизточил.Още от началото на мандата Ваня Колева не крие, че Цветанов й е обещал да получи министерския пост – просто трябва да следи министър Красен Кралев и да докладва за дори леки провинения, които да бъдат изманипулирани така, че да му хвръкне главата.

Колева не крие целите си и дори ходи на партийни форуми като действащ министър с протекцията на Цветанов.

Агресивна и невротична жена, която забърква немалко скандали с поведението си. Проваля детски благотоврителен турнир във Враца, когато се появява само по дънки и бяла тениска с огромен надпис на известна италианска марка и става за смях на местните хора.

Въпреки своите 55 години Ваня Колева не се притеснява да демонстрира тяло и щедро го показва – често можете да я видите с къси панталони и прозрачни блузи. Съчетава ги с обувки на Диор и колиета на Шанел. Любима й е чантата „Фенди“, която струва колкото няколко малки коли.

Подчинените й разказват, че тя е настоявала да се организира дискотека за европейските младежи, които дойдоха в София за конференция през 2018 година. Лично тя е уредила заплащането на дискотеката, както и алкохолните напитки, но след скандала е отишла при собствениците и ги е заплашила със съд, ако не й върнат парите.<

Вероятно самата кумица без да иска е допринесла за скандала, който струваше главата на Цветанов. Месеци преди скандала с „Апартаментгейт“, Колева обикаля престижни козметични салони и разказва, че с Цветанов ще живеят заедно в изключително луксозна сграда. Обяснява подробно колко хиляди ще й струва всяка част от обазвеждането и показва снимки, които втрещяват жените в салона на заплата от 600 лева.

Тя първа купува апартамент от Мирянови и навива Цветанов също да инвестира в огромния имот. Както и става – забравили постовете, които заемат в момента, бившият физкултурник и бившата секретарка инвестират огромни суми с неясен произход в луксозни апартменти с асансьори до хола.

След което станаха републиканци! Републиканци от блока…


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ