Корнелия Нинова се готви за премиер! Обяви, че прави Министерски съвет без ДеБъ и Триото

7 Dni Bulgaria11.10.2020
корнелия нинова

Седемнадесет съвета с ресори като министерствата в кабинета „Борисов 3“ ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова. Решението е взето от новия Национален съвет на партията.

Така опозицията ще има съвети по вътрешните работи, външните работи, енергетика, здравеопазване; земеделие, храни и гори, икономика, култура, спорт, образование и наука, околна среда и води, отбрана, правосъдие, регионално развитие и благоустройство, транспорт, информационни технологии и съобщения, труд и социална политика; туризъм и финанси.

Явно за „Демократична България“ и Отровното трио постове в Министерския съвет на Нинова не се предвиждат.

Всеки съвет ще следи, анализира и оценява работата на съответното министерство и ще изготвя алтернативни политики, посочват от „Позитано“ 20. Председателите на съветите ще бъдат избрани на следващото заседание на Националния съвет, когато ще бъде гласуван и целият им състав.

В изказването си пред новия пленум Корнелия Нинова днес е поискала да се затвори темата с разцеплението в БСП, за да не изглежда партията слаба и разединена. Според нея различни говорители правели опити да внушават, че БСП не е алтернатива, а се е договорила с Бойко Борисов, но социалистите отказали постове, не осигурявали кворум в парламента и всеки ден били на протеста.

След като призовала социалистите да правят политики, които да изпълняват, Нинова казала: „Вярвам, че БСП ще участва в управлението и днес трябва да сме много открити и много честни с българския народ какво можем да направим и какво не можем. Да дадем тази категорична заявка, да си стегнем партията и да тръгнем в този курс за парламентарни избори“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ