Екс-шефът на кабинета на Румен Радев: Елена Йончева и Радан Кънев спасиха Бойко Борисов!

елена йончева 2

Получих безценен опит и успях да прокарам някои от моите виждания, но очевидно имахме разминавания за стила на работа с президента. Аз съм политолог и виждам по различен начин нещата от военните, които са в кабинета на държавния глава. Моята гледна точка е, че съм подал оставка, а не че съм бил уволнен. За мен темата е приключена. Имахме разминавания по отношения на политиката, която се водеше.

Това каза в предаването „Неделята“ по NOVA бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – политологът Калоян Методиев, който подаде оставка от заемания пост, но от Президенството обявиха, че е бил уволнен.

„Никога не съм имал лични срещи и контакти с Десислава Радева. Не искам да влизам в кухненската работа и да коментирам дали тя командва парада, не е и моя работа. За мен не е така. От БСП не са водили разговори с мен по никакъв начин, камо ли да ставам министър. Политическата ситуация в момента е в сферата на спекулациите. Всеки се опитва да сглоби някакви коалиции, но трябва да изчакаме да минат предизборната кампания и самите избори. Хората трябва да се произнесат“, каза още Методиев.

„За мен резолюцията на ЕП бе подкрепа за Борисов. Направи му се кръвопреливане. Той е големият печеливш от този вот, защото една партия, която го беше отписала, сега се видя принудена да застане зад него. Някои пропагандни медии обявиха, че Борисов е разклатен, но това не е така. Цялата ЕНП се строи зад него и го подкрепи. ЕНП на Меркел, на Орбан, на още няколко правителства в България. Елена Йончева бе основен мотор на тази резолюция, която пък мотивира ЕНП да се обедини зад Борисов. В нея има крайно неприятни неща. Говоря за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“. По тези теми българското общество се е произнесло категорично. Йончева влезе в безпринципни коалиции в ЕП заради тази резолюция и сега всички ни се смеят, че България отстъпва от позициите си“, коментира политологът приетата преди дни резолюция на ЕП за България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ