Ето го новия шеф на Александровска болница (СНИМКА)

7 Dni Bulgaria12.10.2020
Alexandrovska_Hospital

Съветът на директорите на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД избра за изпълнителен директор на лечебното заведение проф. Борис Богов.

За председател на Съвета на директорите на лечебното заведение е избран деканът на Медицинския факултет към Медицински университет – София доц. д-р Димитър Буланов, дм., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Проф. д-р Борис Богов, дм, завършва Медицинска академия през 1985 г. Бил е ординатор в болницата в Сандански от 1987 г. до 1989 г. От 1990 г. е асистент по нефрология в Клиниката по нефрология на Катедрата по вътрешни болести към Медицинския факултет на МУ-София.

От 1992 г. последователно придобива първо специалност по „Вътрешни болести“, а от 1994 г. и по „Нефрология“. От 2006 г. е хабилитиран доцент, а от 2013 г. – професор.

От 2009 г. е ръководител на Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска“.

Специализирал е в болница „Necker” – Франция, Университета „Kinki University” в Япония, Университета в Грьонинген – Холандия и “Columbia University” – САЩ. Преминал е различни специализации и квалификационни курсове в областта на ултразвуковата диагностика и пункционната бъбречна биопсия. Завършил е и „Здравен мениджмънт”.

От 2016 г. до 2018 г. е национален консултант по нефрология, а от 2018 г. е председател на Експертния съвет по нефрология към министъра на здравеопазването.

През 2020 г. е избран за председател на Общото събрание на Медицинския факултет към МУ-София.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ