Родители от Пиринско изпаднаха в ужас! 7-годишното им дете излезе да кара колело и се върна цялото в кръв

bolnica-blg

7-годишно момченце от село Бараково, община Кочериново, разби сериозно лицето си при падане от велосипед. Малкият палавник не послушал родителите си, че навън вече е тъмно, и решил да се повози още малко на велосипеда си, загубил управление и паднал, пише „Струма“.

При вида на окървавеното  лице родителите му изпаднали в шок. Незабавно пострадалото дете, което било с разкъсана устна, наранявания на челото и брадата и контузия на носа, е транспортирано до спешно отделение на благоевградската болница. Свикан е екип от специалисти за овладяване на лицево-челюстните травми.

Началникът на отоларингологично отделение д-р Раиса Гнутова поясни, че детето е прието със сериозни лицеви контузии. Преди инцидента детето се  хранило и се наложило екипът да оказва специализирана помощ без упойка, нараняванията са овладени без поставяне на шев. Състоянието на момчето е стабилизирано на място и не е транспортирано за столична болница.

„Този спорт с каране на велосипед е прекрасен, но има риск, особено при малките деца, травмите, получени при падането, в конкретния случай бяха като от мотор”, поясни още д-р Гнутова. Тя допълни, че носенето на каска е задължително предпазно средство, най-масовият травматизъм, който засяга главата или гръбначния стълб, е при падане от колело. Тогава пострадалите хлапета стават пациенти на хирургия. С носеното на каска може да се избегнат много тежки травми по главата, а най-малкото да се спестят наранявания и охлузвания на меките тъкани.

Това е вторият тежък случай с пострадало дете с велосипед за този сезон, преди месец момче от Разлог също бе прието със сериозна травма на главата в хирургично отделение, след като паднало от велосипед.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ