Министър Марияна Николова с важни думи за туризма в условията на пандемия

Марияна Николова

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се включи в обсъжданията, посветени на туризма в условията на COVID-19, в рамките на организираната дискусия от Националния борд по туризъм.

Всяка криза предоставя нови възможности за противодействие, а настоящата несъмнено ни помогна да преосмислим традиционните си представи за туризма, заяви министър Николова.

По думите ѝ пандемията промени лицето на сектора и без тези изменения, съобразени с изискванията на т.нар. ново нормално, е невъзможно да се рестартира отрасълът и да се привлече инвеститорски интерес, както и не на последно място – да се възстанови доверието на потребителите.

По време на срещата ѝ с Националния борд по туризъм тя поясни, че общите усилия на държавата и бранша трябва да отговорят на настъпилите промени, като се съсредоточат върху новите бизнес модели, устойчивото развитие, прилагането на високите технологии и по-адаптивната заетост.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ