Шефът на БЛС съсипа доц. Мангъров: Това ще тежи на неговата съвест!

Д-р Иван Маджаров

Внезапно няма да бъдем блокирани, смята, че и не е необходимо. На 9 месец от епидемията сме. Вече всеки трябва да се е научил да се пази, да се мие, да слага маска, трябва ли някой силово да му го налага. Това заяви в сутрешния блок на БТВ председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

„За България се налага индивидуален подход срещу пандемията. България не е преживявала такава тежка вълна от болни в лечебните заведение. Имаме нужда да обясним, че вирусът е опасен. Масово младите хора, обаче преминават през коронавируса със загуба на обоняние“, разкри още той.

„Основната вина, която имаме лекарите е че допуснахме да има два лагера между лекарите. Едно общество, което смята, че е развито, трябва да вярва на наука, а не на шамани и предложения. Многократно предлагам на лекарския съюз да се говори експертно в специализираните форуми, а не в социалните мрежи чрез нападки“, разкри председателят на БЛС.

„Понякога мнението на един и същ експерт си противоречат през няколко месеца. Лекар каза през март-април, че е нужно да се тестваме масово, а преди дни заяви, че ПСР-ите са „трошене на пари“. Ще си позволя да кажа името на този доцент – това е Атанас Мангъров. Това не е обида, а неговите думи.  На неговата съвест лежи това, че голяма част от обществото е объркано“, каза д-р Маджаров.

„Няма политика в това, че доц. Мангъров прави противоречиви изказвания“, каза още д-р Иван Маджаров.

„Нека хората да разсъждават, и ако е казано да не се пътува в тази област, то ако не е наложително, да не се прави“, допълни шефът на БЛС.

„Категорично трябва да се прави тест на хора със симптоми. Ако сме имали контакт със заразен, най-нормалното е да се самоизолираме“, коментира д-р Маджаров.

„Висока температура, отпадналост, загуба на мирис, кашлица, задух, са сред симптомите, по които могат да се издават направления за тестове за коронавирус. Може да няма загуба на вкус или мирис, но пациентът да има друг симптом“, разкри шефът на БЛС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ