ВМРО: Искаме наказателна отговорност за създателите на „В като вагина“, сред които е и БХК!

articles__4d3938f88eec75988d73143669535ada

Скандалната онлайн книга може да бъде прочетена от деца от всякаква възраст. Тя уж е предназначена за подрастващите момичета, но реално пропагандира избора на пол, насърчава мастурбацията, съдържа рисунки с полови органи и насочва децата към сайтове и платформи, поддържани от различни НПО, които рекламират гей ориентацията, пишат в своя позиция ВМРО.

Ето какво допълват от ВМРО:

Това ли е липсващото според авторите сексуално образование? Това е подбуда към ранен полов живот с детайлни инструкции за реализирането му и по същество илюстрациите могат да бъдат определени като порнография. За подобно подстрекателство има квалифицирани състави в Наказателния кодекс на Р България и ние призоваваме Прокуратурата да се самосезира и да започне проверка.

В онлайн изданието има цяла глава за мастурбация и още няколко подробни насочващи материали към избор на сексуален обект/партньор, които са меко казано притеснителни. Кой от създателите и разпространителите на тази платформа може да гарантира, че деца на 8, 9 или 10 години, примерно, няма да прочетат и видят неща, които са квалифицирани като състави от Наказателния кодекс в Глава Втора. Престъпления срещу личността. Раздел VIII. Разврат.

За нас от ВМРО това е тийнейджърският вариант на Истанбулската конвенция, но в много по-скандална опаковка. Държавата в лицето на Прокуратурата, но и на Министерството на науката и образованието, и Министерство на здравеопазването, трябва да се намеси и да спре разпространението на това „четиво“. Въпросното, предлагано като образователен „флагман“ на „женствеността“ помагало, съдържа твърдения за несъществуващи стереотипи, за правата на жените и отношението към тях в България, които не отговарят на истината.

Това е провокация и търсена манипулация!

За нас от ВМРО подобни писания са продължение на вкараните в Резолюцията на ЕП теми за правата на гейовете, малцинствата и Истанбулската конвенция. Но и нещо повече – инструкции за ранно полово съзряване с нагледен материал. Разбира се и това не минава без явната подкрепа на антибългарския хелзинкски комитет, който беше на първа линия и при дебатите срещу България в комисията LIBE.

Кой дава право на когото и да било да посяга на децата ни и на българските жени?

Задълбочен анализ на съдържанието на платформата показва, че още от самото начало авторите правят твърдения за 60% неграмотност на жените по отношение на половите им органи (стр. 13). Вкарват се подобни цифри и внушения и по отношение на оказван системен тормоз и стигми като в този цитат например:

„Тя е трябвало да бъде скромна и примирена и да прикрива сексуалността си, която била възприемана като нещо тайно и греховно. Уви, тази стигма все още не е пълно преодоляна“; стр. 16.

Или това: „… Според статистиките всяка трета жена или момиче в България е пострадала или страда от някаква форма на насилие.“, стр. 223.

Ние от ВМРО питаме дали под подобни твърдения е взето предвид и това, че българските жени могат да приемат като насилие и психическия тормоз, оказван по различни канали от същите тези НПО-та, които обясняват денонощно, че да сме хетеросексуални е срамно и да възпитаваме децата си в християнските ценности и морал е остаряло и упадъчно. Или, че едва навлезли в юношеска възраст деца могат да избират пола си, да мастурбират и да го правят показно? Защото именно в тази насока се развива сюжетната линия и цялостното внушение на богато описаните и илюстрованите с полови органи текстове. Вулви, клитори и всякакви онагледени части от женската полова система не са обидни и унизителни за жените, излагани на показ, според авторите. Но е обидно и унизително по принцип да си жена в България, според същите тези текстописци. Отново двойните стандарти до болка познати ни от инструментариума и похватите за манипулация, прилагани от определени НПО-та.

Продължаваме с примерите: Книгата е предназначена за „всички момичета (и не само) – увод“; Стр. 128-129 – обяснението на „Пол“ извън биологичния – момче и момиче се описват като приписан пол. Сексуалната идентичност се описва като нещо различно от биологичния пол; 132 стр. „… Няма нищо странно в това кого харесваш и от какъв пол е…“; стр. 126, 136-137 има определение и се пропагандира ЛГБТИ движението, както в цялата глава 9 на т.нар. книга чрез препратките към сайтове за въпроси и помощ и т.н.

Отделно внимание обръщаме на този цитат: 138 стр. – „Не всеки с матка и менструация е жена. Това могат да бъдат трансмъже и интерсекс хора или хора, които използват друг термин, за да се определят.“

Както и на цитатите: „Понякога обществото ни кара да се срамуваме, когато кървим“ – стр. 118; „Липсата на свободен и неформален разговор за женската анатомия и нейните функции е изключително тревожна и ни оставя неподготвени“ – стр. 122.

Това е манипулативно, недопустимо и обидно и в първия, и във втория случай. Първият цитат отрича медицината и човешката анатомия, а вторият налага стигми, които не съществуват в българското общество. Все още нямаме научни данни мъж да е забременял по естествен път, т.е. няма и доказателства, че лице, което не е от женски пол може да има матка и менструация. Всички подобни твърдения за нас са манипулация и изкривяват разбиранията на децата за естествения житейски цикъл и за физиологията и предназначението на телата им и органите в тях.

Цитираните проучвания, на които се базират голямата част от заключенията на авторите за стигмите над жените в България, са извадени от контекста на всякаква статистическа истина. България не е в третия свят. Сигурно в Африка и Близкия Изток има забрани и рестрикции за жените, но тук, у нас, това не е така. В България жената винаги е била на почит. Това се вижда и от художествената ни литература.

Да се твърди, че жената е вкарана в тъмно мазе и е унижавана и малтретирана, безгласна и изтормозена, нямаща право да говори за месечното си кървене, докато „менструира“ хлипайки в ъгъла, е меко казано подвеждащо и цели само и единствено дискредитиране на обществото ни, както и подценява и унижава личността на българката. А българката е горда и достойна жена!

Всички тези радетели на права и свободи, които стоят зад финансирането на подобни безобразни проекти, да бяха помислили за милионите жени мюсюлманки, които живеят без никакви права и биват обрязвани и обезобразявани, преди да размахват пръст на нас, тук в европейска България. Ето го и поредното лицемерие на правозащитниците.

Защо вместо да ходите да се погрижите за тези безгласни жени Вие за пореден път сочите собствената си държава с пръст и унижавате сънародничките, като ги поставяте в една графа с безправни, убивани с камъни по улиците клетници?

Уви, отговорът е ясен!

Но и това не ни изненадва, предвид обвързаността на този проект с НПО като БХК и сродни подобни, които може да намерите като позиции в упоменатите в глава 9 сайтове. Че то и проектите, от които се препитават лъсват и цифрите, които се отпускат по тях. Всичко, както и текстовете на Истанбулската конвенция, които скандализираха обществото ни, са вкарани само в името на няколко милиона допълнително по сметките на разни самозвани правозащитници.

Ето защо ние от ВМРО категорично се противопоставяме на подобни провокативни писания да бъдат достъпни за българските деца. Опитите за прокарване на джендър образованието в училищата през Истанбулската конвенция бяха спрени от нас. Призоваваме главния прокурор Иван Гешев, както и МОН и МЗ да предприемат необходимите мерки за НЕЗАБАВНОТО спиране на разпространението на „В като вагина“. Настояваме и за наказателна отговорност на авторите, илюстраторите и всички, които имат пръст в реализирането на този недопустим, извратен и скандален проект.

Текстовете в съдържанието на платформата са вредни и не целят сексуалното ограмотяване на подрастващите. Те само могат да доведат до дезинформация и деформиране на психиката на децата.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ