От последните минути: Голяма българска община забрани масовите събирания на закрито!

Коронавирус, София

Община Благоевград забранява масовите събития на закрито в срок от 14 дни и засилва контрола по спазването на мерките в района на пазара в резултат на разпространението на коронавируса. Вчера общината бе определена като червена зона, която означава, че там е налице опасно разпространение.

Мерките обяви от кмета Румен Томов на брифинг след заседание на кризисния щаб, съобщава БНР.

Призива на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград той обяви за прибързан и безотговорен. „Не го приемам! Мисля, че е крайно неуместно да се правят такива изявления от такива високопоставени хора! Аз ще призова да се влиза и да се излиза от и в Благоевград“.

„За 14 ще ограничим на закрити места сватби, кръщенета и по мероприятия от този тип, и ще възстановим съобщенията по уредбата в община Благоевград за спазване на мерките. Обсъждахме и носене на маски, задължително, навън, което не се прие“, каза Томов, според когото засега не се налагат по-драстични ограничения.

Пациентите с усложнения в трите болници са се увеличили с 25% за последните дни, а в Ансамбъл „Пирин“ положителните проби вече са 23.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ