След 100 дни протести, шамар за тези на площада: ГЕРБ остава партия №1 в България с 24,1%

7 Dni Bulgaria19.10.2020
бойко борисов

На пук на сто дни протести ГЕРБ остава първа политическа сила у нас, а Патриотите са на прага на 4-те процента!

Това показва новото национално представително проучване он Изследователски център “Тренд”, проведено по поръчка на “24 часа”.

Проучването е проведено между 3 и 10 октомври.

След два поредни месеца на спад в обществената подкрепа за основната управляваща партия и ръст при извънпарламентарната опозиция, през октомври вотът за за двата най-големи политически опонента е стабилизиран.

ГЕРБ и БСП остават в паритет. Политологът от “Тренд” Димитър Ганев предполага, че на парламентарните избори двете партии ще излязат в ситуация “фотофиниш”

Моментната снимка показва сигурни пет партии в следващото Народно събрание, като освен ГЕРБ (24,1%) и социалистите (23,6%) участие с 15,9% ще има партията на Слави Трифонов, ДПС (10,2%) и “Демократична България” (8,8%).

С реални шансове за представителство остават формацията около Мая Манолова (3,9%) и “Обединени патриоти” (ВМРО и НФСБ) с 3,8%. Социолозите от “Тренд” не намират промени в подкрепата за по-малките играчи в сравнение с предишни месеци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ