Извънредно! Бойко Борисов проговори за дълговете на България! Ще ги плащат ли следващите поколения?

Бойко Борисов

Приходните агенции работят добре, добър е бюджетният излишък, така че ще можем да затворим добре годината с направените разходи и да преизпълним плана – поне от това, което за полугодието имаме, каза в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов по повод данните, че излишъкът в държавния бюджет надхвърля 2 млрд. лева и към 31 юли възлиза на 2 милиарда и 23 милиона лева.

Службите работят добре по битката с корупцията и контрабандата и най-материалният израз са парите в бюджета, заяви Борисов.

Попитана от премиера колко е излишъкът в бюджета, зам.-министърът на финансите Росица Велкова обяви: „Към края на месец юли излишъкът с натрупване е 2 023 800 000 лева. А за месец юли излишъкът е 309 900 000 лева“.

Знаете преди година и нещо, като поехме управлението, колко беше дефицитът – 3,7, с маса плащания, без обезпечение и рекордно нисък външен дълг от 24%. Това е за тези, които казаха, че сме задължили държавата и следващите поколения. Точно обратното е, каза още Бойко Борисов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ