Здравният министър с важна информация за карантината у нас

проф. Костадин Ангелов

Предстоят експертни съвети, на които да се прецени дали карантината заради COVID-19 да бъде намалена от 14 на 10 дни. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от NOVA.

Той беше в Сандански, за да се запознае на място с борбата със заразата там. В Сандански ситуацията в болницата засега е спокойна, успокои министърът. Ангелов коментира и бюджета на НЗОК, като посочи, че догодина той ще бъде по-висок.

Другата тема, която засегна министърът, беше заплащането на служителите на регионалните здравни инспекции. В общественото пространство се спекулираше, че те ще трябва да връщат парите, които са им платени допълнително за работата около коронавируса. Проф. Ангелов каза, че ще бъдат направени законодателни промени, чрез които да не се допусне това да стане.

Министърът беше попитан и за препоръката, която той даде, да не се пътува към Благоевград. „Разбирам, че в Банско са притеснени. Но хората, за да стигнат до Банско и Сандански, минават през Благоевград. Тоест рисковете са реални”, обясни министърът. „Масови проверки по всички публични места, всички обществени места с много хора, градски и междуградски транспорт, нощни заведения. Ако това се случи, в рамките на 2-3 седмици могат да се обърнат нещата. Тогава ще съм първият, който да каже на хората да заповядат в Банско”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ