Негативна тенденция! Продължава да намалява броят на новородените бебета в Благоевград

bebeta

576 бебета са били родени в Област Благоевград от началото на тази година. Това показва справка от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването. За периода 1 януари 2017 – 1 август 2017 година, новородените в региона са били 1260, което показва, че броят на бебета за една година е намалял с 684. През 2018 година най-много новородени е имало през месеците януари и март, а най-малко през юни.

Репортерска проверка на Радио „Фокус“ – Пирин пък показа, че през последните години в Благоевград и региона няма регистрирани инциденти с родилки при раждане. Последните 2 случая са от 2010 година. При първият 32-годишна жена от село Черниче, община Симитли умира в столична клиника  след усложнение, три дни след като родила в благоевградската болница третото си дете.  Другият инцидент става месец по-късно. Тогава 23-годишна жена от село Долно Осеново умира в благоевградската болница при раждане на своето бебе.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ