Какво се случва? Тонове мъртва риба изплува в българска река!

Мъртва риба

Жители на Златарица сигнализират, че водата в реката, която преминава през града им, е замърсена. Открити са тонове мъртва риба, съобщи БНТ.

Според тях причината затова е нерегламентирано изхвърляне на отпадни води от мандрата в град Елена. Жителите се събраха тази сутрин, за да изразят недоволството си.

В Затарица няма пречиствателна станция, по думите на протестиращите и проблемът е от години. Па време на протеста тази сутрин гражданите обясниха, че настоват за чиста вода. Те са на мнение, че чистата вода ще привлече повече туристи в Златарица.

По бреговете на р. Златаришка само за 1 месец два пъти изпулва мъртва риба, оплакаха се протестиращи. Има и силна миризма, идваща от реката. Като причина за това хората посочват промишленото замърсяване от мандрата в Елена. Според тях от там се изпускат нерегламентирано суровини.

Управителят на предприятието Стефан Васлев заяви, че не мисли, че проблемът е при тях. В момента правят промени, така че да се увелии капацитетът на пречиствателната станция на мандрата, обясни той.

Екип от експерти еколози е установил, че няма химическо замърсяване на реката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ