Осъден! Критикарят Румен Радев загуби легитимност и заради това губи рейтинг и гласове

7 Dni Bulgaria20.10.2020
румен радев 2

Увеличава се делът на хората, които смятат, че кризата с коронавируса ще продължи. Все още се страхуваме, защото остават много неизвестни. На този фон обаче, половината от българите не желаят връщането на по-строгите мерки. Това посочи в предаването „Тази сутрин“ в ефира на bTV социологът Анастас Стефанов, който коментира данните от изследване на „Тренд“.

Според данните има и части от обществото, които смятат, че мерките, които са преживели през пролетта, не са били релевантни на ситуацията.

Изследването регистрира и поредния спад на доверие в  парламента.

Парламентът страда от хроничен дефицит на легитимност. Последните месеци бяха с изострена кризисна политическа ситуация, коментира Анастас Стефанов.

Президентът последните месеци се позиционира като остър критик, който надхвърля дори опозиционното говорена на някои политически сили, това му коства част от широката легитимност и го поставя в политическия ъгъл, посочи социологът по повод данните за работата на президента.

Според Анастас Стефанов при електоралните нагласи разликата между ГЕРБ и БСП не е в рамките на статистическата грешка, а дори и по-малка.

Следващото управление ще бъде коалиционно, ще трябва да видим коалиция от поне три субекта, а може да се наложи да бъде и по-фрагментирана, отбеляза той.

Според него има вариант партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов да избере да има парламентарно представителство, но да остане в опозиция и да продължи да се заиграва с ролята си на антистатукво.

Вариантите са различни, зависи всяка политическа сила какво поведение ще избере, посочи в заключение социологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ