Столичната банда за разпространение на наркотици остава в ареста

Арест

Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли искането за изменение на мерките за неотклонение „задържане под стража“ на четирима обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици. Те бяха задържани на 7 октомври 2020 г. при специализирана операция.

Тогава в две бунгала на бивш пионерски лагер в село Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици – амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение четиримата са извиръшили престъпленията, аргументираха се апелативните магистрати. Има опасност и от извършване на нови престъпления, ако задържаните са с по-леки мерки за неотклонение, смята още съдът.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ