Има ли COVID-19 Румен Радев и защо крие, че е контактен! Естония и Русия гърмят от скандала

7 Dni Bulgaria20.10.2020
румен радев, красимир каракачанов

Скандалът с карантината на Румен Радев в Естония се разгаря!

Според ПИК президентът е заминал на визитата да се срещне с държавни лидери от инициативата „Три морета“, знаейки, че е контактувал с болен от коронавирус.

Нещо повече, той най-безцеремонно е отказал да си направи тест за коронавирус, за да провери дали е пипнал заразата и да не я предава.

По думите на човек от делегацията, Радев знаел, че е контактен още преди да отлети от България. Въпреки това не е информирал домакините си в Естония, а те научили по други пътища и моментално предприели мерки, като затворили делегацията ни в хотел.

Скандалът е гръмнал вчера следобед в Талин, като е последвало и официално съобщение от естонското правителство. Мистерия остава защо у нас се укрива истината втори ден, а съобщението на „Дондуков“2 гласеше, че се отлагат срещите заради усложнената ковид обстановка, но нямаше и дума за скандала.

Заразеният с коронавирус, с когото е имал пряк контакт Румен Радев е новият командир на ВВС Димитър Петров. С него президентът е бил близо на 16 октомври, когато присъства на празника на ВВС и прие почетния строй. На церемонията бяха и началникът на отбраната Ефтим Ефтимов и вицепремиерът Красимир Каракачанов, които вече са си направили тестове и чакат резултатите.

Румен Радев обаче е отказал да се тества и вместо това е отлетял за Естония, застрашавайки живота на всички хора в делегацията, както и на домакините си на място и многото международни гости на инициативата, заради което скандалът е огромен и е централна тема в местните медии и редица руски агенции.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ