Просветният министър разкри дали се предвижда цялостно затваряне на училищата

красимир вълчев

Има психоза сред учителите и част от родителите на ученици Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище. Това призна просветният министър Красимир Вълчев.

От днес учениците от 5 до 12 клас в училище, където от коронавирус почина учителката по география Руми Радославова, преминаха в режим на обучение в електронна среда.

„Ситуацията в Търговище е най-тревожна, затова там за училището взехме решение. Предложиха ми, аз одобрих и сега учениците се обучават в електронна среда“, обясни Вълчев и изрази надежда, че скоро тревогата на хората там ще утихне.

Той бе категоричен, че към момента не се предвижда цялостно затваряне на училища.

„Както и досега – където е необходимо, ще се карантинират отделни паралелки. Там, където областта е в червено, ще предложим локални мерки”, уточни той и призова да се спазват мерките и носенето на маски.

Просветният министър отчете, че в страната от началото на учебната година 289 учители са заболели от коронавирус, а заразените деца и ученици от детските градини и училищата са 286. Това покзвало, че децата не се разболяват толкова, тъй като броят на заразените педагози и ученици е почти равен, а учителите са 10 пъти по-малко.

99,2% в системата учат присъствено, пресметна Вълчев.

„Няма много училища, в които да кажем, че има клъстери, по-скоро са единични случаи“, обобщи министърът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ