Две жени с коронавирус родиха здрави бебета в старогорската болница

Бебе

Две жени, заразени с COVID-19, родиха по естествен начин в  УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Според световния опит, коронавирусът не се предава от майката на плода, но независимо от това на бебетата са направени PCR тестове. Резултатите на новородените са отрицателни.

Бебетата са доносени, но бяха изолирани от майките си в Клиниката по неонатология, съобщи доц. Николай Лазаров, ръководител на Клиниката по акушерство и гинекология. Едното от тях проплака на 15 октомври и вече си е вкъщи, а другото – на 18 октомври и утре ще бъде изписано.

Майките са в добро състояние и се възстановяват успешно на фона на провеждано лечение във връзка с пневмония, настъпила като усложнение на COVID-19, съобщиха от лечебното заведение.

Пациентките са постъпили с пневмония, която трудно се е повлияла от провеждано лечение, което е насочило специалистите от лечебното заведение да взимат материал за PCR изследване, което се оказало положително.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ